2017. június 28., szerda

"Mindenki az egészségi állapotnak megfelelő gyakorlatokat végzi"

12 évig verseny-táncoltam, majd az egyetem alatt aerobikoztam, de később, a munka mellett egyre inkább csökkent a motivációm és így a rendszeres mozgást felváltotta a hébe-hóba végzett torna és futás. 

A kangatrainingnek, illetve az edzéseken kialakult kis baráti társaságnak, de legfőképpen Andinak (Weisz-Kovács Andrea), a trénerünknek köszönhetően újra van motivációm és az alkalmankénti edzést mostanra ismét felváltotta a rendszeres, heti kétszeri/háromszori edzés.
Korábban sosem gondoltam volna, hogy a motivációmat pont akkor fogom visszakapni, amikor egy pár hetes/hónapos csecsemőről kell gondoskodnom. 

A kangatraininget akkor kezdtük, amikor a babám 10 hetes volt és még mindig rendszeresen járunk, pedig már elmúlt 1 éves. :)
Nagyon fontosnak és jónak tartom, hogy mindenki az egészségi állapotnak megfelelő gyakorlatokat végzi, így a csoportos edzésen valójában egyénileg foglalkozik mindenkivel az edző. Ezen kívül Andi nagyon rövid idő alatt mindenki emlékezetébe belevési a helyes testtartást, amire edzésen kívül is oda kell figyelni, és az otthoni mosogatás közben is végezhető gyakorlatokat. Szerintem ennek is köszönhető, hogy az első 5 alkalom (5 hét) után a 3 ujjnyira szétnyílt hasizmaim kevesebb, mint 1 ujjnyira húzódtak vissza. :) És amíg az én hasizmom, karom, combom, stb. hétről-hétre egyre feszesebb és erősebb, észrevétlenül részese lettem egy nagyon jó kis csapatnak. Ha kell, tudunk segítséget kérni egymástól, tapasztalatokat, praktikákat megosztani egymással, de jókat tudunk mulatni is pl. farsang, húsvét, Mikulás, karácsony vagy éppen a családi kanga nap apropóján.

Mindeközben a babám is egyre jobban élvezi a babák társaságát. Az első pár hónapban szinte az egész alkalmat átaludta, mostanra azonban már élvezi és nagy szemekkel figyeli, ahogy odakúsznak, vagy odatotyognak hozzá a babák és próbál kommunikálni velük, tanulni tőlük.
Mindemellett Apa is boldog, mert tudja, hogy kanga után mindig feltöltődöm egyrészt amiatt, mert jó társaságban voltunk, jókat beszélgettem, a babánk produkált valami újat, jót játszott a többi babával - amiről persze lelkendezve mesélek - és mert a mozgás miatt csökkent az elfogyasztott édességek miatti bűntudatom. :)

Szerintem ez az egyetlen olyan babás mozgásforma, ami észrevétlenül tesz hétről-hétre fittebbé és energikusabbá, miközben olyan érzés, mintha egy baba-mama klubba vagy játszócsoportba járnánk, ahová legszívesebben minden nap mennénk. :)

Barta Klára, Debrecen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése